Activiteiten

Ik doe met de kinderen de volgende activiteiten:

Spelen in de buitenlucht

Buitenlucht is gezond voor ieder kind. We hebben om de hoek een bos en een leuke speeltuin. Hier gaan we regelmatig spelen. Regelmatig gaan we ook naar de winkels.

Gastouder-145 Gastouder-133 Gastouder-123 Gastouder-160

Activiteiten die de fijne motoriek en creatieve inzicht bevorderen

Bij baby’s stimuleer ik de bewegingsontwikkeling, door met aandacht de baby in zijn eigen interessegebied te ondersteunen. Voor de fijne motoriek kan je denken aan grijpen en knoppen drukken. Daar waar de baby op dat moment aan toe is.

Als uw kind wat ouder is, werkt deze aan de fijne motoriek door te knutselen en verven. We praten over de gemaakte werken. Hierdoor krijgt uw kind inzicht in kleuren en vormen en oefent uw kind gelijk de uitspraak.

Stimuleren fijne motoriek Knutselen, tekenen en verven

Activiteiten die de grove motoriek bevorderen

Bij baby’s stimuleer ik de bewegingsontwikkeling, door met aandacht de baby in zijn eigen interessegebied te ondersteunen. Voor de grove motoriek kan je denken aan het leren rollen, kruipen en zitten. Daar waar de baby op dat moment aan toe is.

Met de wat oudere kinderen doe ik dit juist door te zingen, dansen en leuke spelletjes. Hiermee leert uw kind ook zijn taal en uitspraak. Daarnaast is het natuurlijk heel gezellig.

Kikkersprong Gastouder-88 Gastouder-38